İlim Çin'de de Olsa Gidip Alınız!



Son dönemlerde Türk Piramitleri veya Beyaz Piramitler olarak adını sıkça duyduğumuz, Çin’in Şaanşi eyaletinin Xian (Şian) şehrine 100 km uzaklıkta, Qin Ling Shan dağları etrafındaki irili ufaklı 100 civarı piramitten bahsetmek istiyorum. Bu konuda en kapsamlısı araştırmacı yazar Oktan Keleş’e ait olmak üzere pek çok yazı yazılmış olsa da kısa ve öz bir şekilde kendi fikrimi dile getirme ihtiyacı hissettim.

Bu piramitlerin ilk defa II. Dünya Savaşı sırasında Amerikalı pilot James Gaussman tarafından görüldüğü veya Trans World Havayolları’nın Uzak Doğu yöneticisi Binbaşı Maurice Shehan tarafından görüldüğü iddia edilse de Osmanlı gazetelerinde bu piramitlere ait resim bulunmaktadır. 1984’te bölgeye giden eski sağlık bakanı Halil Şıvgın Mısır’dakilerden daha ileri tekniklerle yapılmış mumyalar gördüğünü belirtmiş ve yine 1994 yılında Alman araştırmacı yazar Hartwig Hausdof da bölgeye giderek orada çektiği bazı fotoğrafları halka sunmuştur. Yakın zamanda da araştırmacı yazar Oktan Keleş tarafından piramitlere gidilmiş, dönüşte pek çok bilgi ve fotoğraf paylaşılmıştır. Oktan Keleş’in yazısından sonra konu daha çok ilgi görmeye başlamış ve bugün dilden dile yayılır hâle gelmiştir.


Dünyanın yedi harikasından biri kabul edilip günümüze kadar ulaşan tek eser olan Mısır’daki Keops Piramidi, günümüzde 138 metre yüksekliği ile dünyanın en büyük piramidi kabul edilmektedir. Oysa yazıda bahsettiğimiz Türk piramitlerinin en büyüğünün 300 metre yüksekliğe sahip olduğu tahmin edilmektedir. Sırf bu yönüyle dahi araştırılmaya değer görünen bu piramitler içinde barındırdığı tarihi belgelerle de muhakkak ki büyük önem arz etmektedir.

 Araştırmacı yazar Oktan Keleş’in yazısında bahsettiği Çinli ihtiyarın belirttiği üzere piramitlerde atalarımıza ait mezarlar, mumyalar, tarihimizle ilgili resim ve yazılar, tabletler, heykeller ile dünyanın ilk Türk kütüphanesi bulunmaktadır. Özellikle Oğuz Kağan’ın temsili sureti ve ona ait olduğu iddia edilen mezar insanı heyecanlandırmıyor değil.

Eskiden Çinliler tarafından varlığı reddedilen bu piramitler artık gün yüzüne çıkmış, her ne kadar toprakla örtülüp ağaçlandırılarak gizlenmek istense de bu noktadan sonra bu pek mümkün gözükmemektedir. Google Earth’ten dahi rahatlıkla görülebilen bu piramitlerin varlığı artık inkâr edilemediğine göre geriye kalan soru şu: Bu piramitler kime ait?

Çinliler tarafından kullanılmayan ay yıldız sembolleri, kurt başları, Oğuz Kağan’ın çift boynuzlu temsili sureti ve yöre halkı arasında bize ait olduğu şekilde bilinmesi piramitlerin Türklere ait olduğu tezini güçlendiriyor. Bunca yıl inkâr edilip böylesine gizlenmeye çalışılması da zaten piramitlerin Çinlilere ait olmadığını kanıtlar niteliktedir.


Yıllık ortalama 9 buçuk milyon turistin ziyaret ettiği Mısır’da bu turistik hareketliliğinin en büyük sebebi hiç kuşkusuz Gize Piramitleri’dir. (Keops, Kefren, Mikerinos piramitleri) Yine yıllık ortalama 57 milyon turist sayısı ile dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Çin’in böylesine bir turistik fırsatı elinin tersiyle itmesinin sebebi ne olabilir?

5000 – 6000 yıllık olduğu tahmin edilen bu piramitler hiç şüphe yok ki dünya tarihini değiştirecek çok önemli belgeler içermektedir. Olası değil ama hiçbir belge elde edilemese dahi yapılacak araştırmalar piramit yapımının ve mumyacılığın Mısırlılardan önce Türklerde görüldüğünü kanıtlamaya yetecektir. - Mumyacılık konusuna ayrıca Xiaohe’nun Güzelliği (Lolan Güzeli) adı altında ayrıca değinmeyi düşünüyorum. -

Bilindiği kadarıyla ziyaret yasağı bulunmayan bölgede fotoğraf ve video çekmek, arkeolojik kazı yapmak yasak durumda. Bu yasakların devletler arası diplomasi ile bir an önce çözülüp gerekli araştırmaların başlaması takdir edersiniz ki çok önemlidir. Bu konuda gerekli çalışmaların da yapılıyor olduğunu düşünüyorum.

Sonuç olarak ister sahih hadis kabul edin ister kadim bir söz, ilim Çin’de de olsa gidip almak bizim vazifemizdir. Atalarımızın binlerce yıl önce bıraktığı mirası araştırmak, tarihimizi öğrenmek bizim yükümlülüğümüzdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”




Özgür KAYA



0 yorum:

Yorumlarınız bizim için değerlidir, fikirlerinizi beyan etmekten çekinmeyiniz.